keskiviikko 20. elokuuta 2014


PORON SISÄFILEE KONJAKKIKASTIKKEELLA, UUNIJUUREKSET JA SUOMALAISET PAVUT


perunoita
punajuuria
lanttuja
sipulia
oliiviöljyä
mustapippuria, suolaa (rosmariinia)

Pese perunat. Kuori ja pilko muut juurekset. Esikypsennä keittämällä  noin viisi minuuttia, keitä punajuuret erikseen värjäytymisen takia. Asettele juurekset uunipellille. Voitele reilulla määrällä oliiviöljyä. Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia. Mausta.


uudensadon papuja
öljyä
viinietikkaa
voita

Huuhtele ja puhdista pavut. Leikkaa sopiviksi. Keitä vedessä, johon on lorautettu öljyä ja viinietikkaa 5-7 minuuttua. Lisää voisula päälle.


500 g poron sisäfilettä
1/2 dl konjakkia
lihan paistonestettä
kuohukermaa
mustapippuria, suolaa, timjamia

Paista huoneenlämpöinen liha kuumalla pannulla öljy-voiseoksessa niin, että lihan pinta menee kiinni. Kypsennä uunivuoassa 175 asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on noin 65 astetta. Valmista kastike haihduttamalla paistinpannulla öljy-voiseokseen kaadettu konjakki. Lisää lihan paistoneste uunivuoasta, lisää saman verran kuohukermaa, ja keittele miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. Mausta mustapippurilla ja suolalla sekä timjamilla.

Tämän ruoan kanssa joimme italialaista La Poja-punaviiniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti