Karjalanpaisti Suvin tapaan
Neljälle
700 g karjalanpaistilihoja
75 g voita
pari sipulia
pari laakerinlehteä
kymmenkunta maustepippuria
1,5 tl suolaa
16 dl vettä
Paista huoneenlämpöiset lihat voissa uunipadassa mahdollisimman kuumalla liedellä. Ei haittaa yhtään, vaikka lihan pinta kunnolla kärvähtää. Lisää pilkotut sipulit, mausteet ja vesi. Hauduta uunipadassa kiertoilmauunissa 125 asteessa ainakin 6 tuntia.
Tarjoa perunamuusin kera. Myös tuore maalaisleipä-tyyppinen vaalea leipä sopii tähän hyvin.
Tämän ruoan salaisuus on reilu voin käyttö, lihan pinnan paistaminen kiinni ja kärventäminen ja pitkä haudutus, jolloin lihan rasva muuttuu suussasulavaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti