Mustaherukkakastike ja uunikanaa
150 g mustaherukkaa
kasvislientä (1,5 dl vettä ja 1 kasvisfondiannos)
valkosipulinkynsi, puristettu
1 rkl sokeria
Keittele noin 8 minuuttia. Siivilöi. Säädä maku kohdalleen mustapippurilla, sokerilla ja voilla.
pakastekana
Marinadi
1 dl dijoninsinappia
1/2 dl juoksevaa hunajaa
1 tl öljyä
1 rkl sitruunan mehua
1 tl kuivattua timjamia
1/2 tl suolaa
mustapippuria
Sulata kana. Sekoita marinadi ja hiero kanan pintaan, erityisesti rintanahan alle. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia. Ota kana huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Paista uunissa 180 asteessa noin tunti.
Mustaherukkakastike on itse kehitelty ohje, uunikana on mukaeltu uusimmasta Glorian ruoka ja viini-lehdestä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti