Petri kokkasi japanilaista ruokaa. Ohje löytyy Helsingin Sanomista 20.3.2014. Muutoksia ovat saken korvaaminen konjakilla ja perillan persiljalla sekä purjon ruohosipulilla. Viininä australialainen Yalumba Y series Barossa Riesling.
Miso-marinoitua lohta
4 annospalaa nahallista lohta (yhteensä 700-800 g)
Marinadi:
5 rkl valkoista misotahnaa
1 rkl sakea (konjakkia)
1 rkl miriniä
1 rkl soijakastiketta
2 rkl sokeria
Sobanuudelit:
sobanuudeleita
1 iso valkosipulin kynsi
1 rkl inkivääriä raastettuna
1 1/2 dl soijakastiketta
4 1/2 dl vettä
1 1/2 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl sokeria
Lopuksi:
pala purjoa (ruohosipulia)
nippu perillaa (persiljaa)
1/2 dl paahdettuja seesaminsiemeniä
-Sekoita marinadikastikkeen ainekset.
-Laita lohipalat marinoitumaan kastikkeeseen. Nosta jääkaappiin ainakin 8 tunniksi.
-Nosta lohipalat öljyttyyn uunivuokaan. Lusikoi vielä marinadia kunkin lohipalan päälle. Kypsennä lohipaloja 200-asteisessa uunissa noin 18-20 minuuttia. Voit laittaa viideksi viimeiseksi minuutiksi uunin grillivastuksen päälle ja nostaa vuoan vastusten alle, jotta palojen pinta hieman karamellisoituu.
-Kun kalat ovat uunissa, valmistele nuudelit. Keitä nuudelit vedessä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.
-Kuori ja raasta valkosipulinkynsi ja inkivääri hienoksi.
-Kuumenna kattilassa soijakastike, vesi, riisiviinaetikka ja sokeri sekä kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynsi ja inkivääri.
-Lisää kypsät nuudelit liemeen ja sekoita. Tarkista liemen maku. Lisää tarvittaessa vettä ja kuumenna uudelleen.
-Nosta kulhoihin sobanuudeleita ja lientä. Laita päälle kalapala. Viimeistele ruohosipulilla, persiljan lehdillä sekä seesaminsiemenillä. Tarjoa heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti